Griff Squash & Fitness Club

A Griff Squash & Fitness Club a hobbi játékosok, az aktív sportolók és a versenyzők igényeinek is megfelelő szolgáltatásokat nyújt. - squash - aerobic - fitness - spinnig - teremfoci - asztalitenisz - wellness - Activlab

Csatlakozz Te is hozzánk a Facebookon

Szabadidős Squash Közösség

Karakal-Griff Amatőr Squash Körverseny 2011

2010 - Griff Squash & Fitness Club

Friss topikok

  • Esb-stibi: ...nem biztos, hogy büszke vagy rá, de megfordultak a kezed alatt nem csak élvonal beli játékosok,... (2010.09.07. 17:58) Colin White
  • Fogyás: Komolyan akinek az alakformálás a célja az kezdje el!!! (2010.09.06. 12:12) Spinning

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Capoeira Aerobic

2011.01.12. 13:07 :: griffsquash

Capoeira Aerobic

 

A capoeira alapjaira épülő, annak aerobikosított változatait, gyakorlatait tartalmazza, nem akrobatikus. A mozdulatok leegyszerűsítettek az eredeti küzdősporthoz képest, így tökéletesen alkalmazhatóak az egészség megőrzésének céljára.

A Capoeira küzdősportot dél-amerikai rabszolgák alakították ki. Szerettek volna ugyanis egy küzdősportot kifejleszteni, de mivel gazdáik ezt tiltották nekik, sportjuk leplezésére táncos lépéseket alkalmaztak.

Mire jó?

Az aerobik új fajtája – mely egyre népszerűbbé válik Magyarországon – nagyszerű lehetőséget biztosít a hát erősítésére, a fogyásra (megfelelő táplálkozás mellett), és a koordináció fejlesztésére.
Amennyiben ülőmunkát végzel, mindenképpen ajánlott, hiszen sokkal jobban erősíti hátadat, mint bármelyik másik aerobik fajta. Ha ugyanis megerősíted hátizomzatod, akkor az állandó ücsörgésből fakadó terhelés nem a gerincedet érinti, hanem átrakódik ezekre az izmokra. Így pedig kíméled izületeidet, javul a testtartásod és búcsút mondhatsz a hátfájásnak. Edzi a combhajlító izmaidat, mely nagyon szép formát ad lábaidnak, valamint nagyobb állóképességet biztosít. Megdolgoztatja a farizmokat, ami ugye mindig jól jön. Ki ne szeretne kemény feneket? Komplex edzést biztosít.

Ki végezheti?

Az edzésterv és a mozdulatsorok egyszerűsége miatt tulajdonképpen bárki. Nem számít hány éves vagy és milyen előképzettséggel rendelkezel. A kezdők könnyű lépéseket és formákat tanulnak, a haladók már komplett mozgássorozatokat tudnak. A gyakorlatok bővíthetők egyéb segédeszközökkel is, mint a step, a kézisúlyzó, vagy az Xco.

Az edzések felépítése

bemelegítés – pulzusszám emelése, az aerob és erősítőrészben foglalkoztatott izomcsoportok előkészítése, nyújtása
aerob rész – elért pulzusszám megtartása, nagy izomcsoportok megmozgatása –  gyakorlatok végrehajtása nagyrészt döntött törzzsel történik (edzi a hátizmot), rúgások, ütések, elhajlások, kombinációk
erősítés – combizom, farizom, felső test erősítése
hasizom erősítés – nagyon fontos, mivel az aerob részben végig dolgozik a hátizom (a has- és hátizmok ellentétes izomcsoportok)
nyújtás – pulzusszám csökkentése, a foglalkoztatott izomcsoportok nyújtás


 

 

Szeretettel várok mindenkit: Südi Barbara - capoeira aerobik master trainer

 

 

Időpont:

Szerda: 20:00 - 21:00

 

Csütörtök: 17:00 - 18:00

 

Bejelentkezés szükséges:

online (www.griffsquash.hu),

telefonon (06-1-206-4065)

vagy személyesen (Club recepció).

Szólj hozzá!

Címkék: fitness capoeira czanik griff activlab aeribuc

A bejegyzés trackback címe:

https://griffsquash.blog.hu/api/trackback/id/tr662578755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása