Griff Squash & Fitness Club

A Griff Squash & Fitness Club a hobbi játékosok, az aktív sportolók és a versenyzők igényeinek is megfelelő szolgáltatásokat nyújt. - squash - aerobic - fitness - spinnig - teremfoci - asztalitenisz - wellness - Activlab

Csatlakozz Te is hozzánk a Facebookon

Szabadidős Squash Közösség

Karakal-Griff Amatőr Squash Körverseny 2011

2010 - Griff Squash & Fitness Club

Friss topikok

  • Esb-stibi: ...nem biztos, hogy büszke vagy rá, de megfordultak a kezed alatt nem csak élvonal beli játékosok,... (2010.09.07. 17:58) Colin White
  • Fogyás: Komolyan akinek az alakformálás a célja az kezdje el!!! (2010.09.06. 12:12) Spinning

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cross - Spinracing

2010.08.30. 16:20 :: griffsquash

Cross -Spinracing

Szeretnék bemutatni egy kombinált edzést. Ez nem egy új edzés típus inkább két edzésforma kombinálása.. Ezt azért találtam ki és alkalmazom a gyakorlatban is, hogy változatossá tegyem az edzéseimet a vendégeimnek. A különbség a változatosságban rejlik és abban, hogy én is mindig keresem az olyan mozgásformákat melyek kicsit örültek és feszegetik a határokat.

Az elnevezése az órának sejteti, hogy az alapja nem más, mint a spinracing. Több éves tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy ezt az óratípust is igen változatossá lehet tenni, ha az edző rendelkezik kellő kreativitással. Vissza kellett mennem az általános iskolába a testnevelés órákra ahol a jól ismert medicinlabdás gyakorlatok valamint a saját testsúllyal végzett erő-állóképességi gyakorlatokat végeztük. Nem beszélve a négy ütemű fekvőtámaszról az én óráimon kicsit feljavított változatban.

Tehát adott két edzés mód már csak össze kell ereszteni őket. A spinracing részét használom fel egy erős bemelegítésre, mikor is a szervezet, ízületek felkészülnek a terhelésre. Aki járt már ilyen edzésre az tudja és ismeri, hogy bicikliken való 15-20 perc is kimerítő és kemény tud lenni….hát még az utána következő 30 perces intenzív cross edzésről. Az elméleti séma a következő: viszonylag hosszú időt át tartó terhelés minimális pihenéssel közbeiktatva. Ami épp annyira elég, hogy megkeresd a következő állomást és kezedbe vedd az eszközt. Az időintervallumok nagyon változatosak lehetnek, ennek variálása függ a csapattól, edzettségtől na és persze a gyakorlatok milyenségétől is. Az egész „kiképzés” kicsit köredzéses formában zajlik. Általában 3-4 kör és 5-6 gyakorlattal. Az edzésidő lejártával a 10 perces levezetés-nyújtás után mindenki újjászületve jön ki az órákról, hogy ismét túllépte határait.

Kinek ajánlom? Kortól, nemtől, edzettségtől függetlenül mindenkinek, hiszen egy gyakorlatnak több olyan alternatív változata létezik mellyel egyénivé tehető az edzés.

Remélem elnyerte tetszéseteket és találkozunk az edzéseken!

Hétfő és Péntek: 18:00 - 19:00

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://griffsquash.blog.hu/api/trackback/id/tr622259113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása