Griff Squash & Fitness Club

A Griff Squash & Fitness Club a hobbi játékosok, az aktív sportolók és a versenyzők igényeinek is megfelelő szolgáltatásokat nyújt. - squash - aerobic - fitness - spinnig - teremfoci - asztalitenisz - wellness - Activlab

Csatlakozz Te is hozzánk a Facebookon

Szabadidős Squash Közösség

Karakal-Griff Amatőr Squash Körverseny 2011

2010 - Griff Squash & Fitness Club

Friss topikok

  • Esb-stibi: ...nem biztos, hogy büszke vagy rá, de megfordultak a kezed alatt nem csak élvonal beli játékosok,... (2010.09.07. 17:58) Colin White
  • Fogyás: Komolyan akinek az alakformálás a célja az kezdje el!!! (2010.09.06. 12:12) Spinning

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Spinracing

2010.08.30. 21:38 :: griffsquash

Spinracing

 

Röviden, szárazon és definíciószerűen egy zenés, csoportos, teremben végzett, kerékpáros, aerob edzésprogram. Lényeges jellemzője, mely megkülönbözteti más indoor cycling irányzatoktól, hogy ez egy teljes testre ható edzésprogram, emellett erőteljesen koreografált, struktúrált.

Én azért szerettem bele, mert egyesíti a kerékpározás és az aerobik előnyös tulajdonságait. Megvan benne a pörgés, a zene (szinte végtelen a használható zenék sora), a buli, a társaság, egyszerű mozgás (mindenki tud biciklizni), már első alkalommal sikerélményt okozhat, mindenki saját szintjének megfelelő intenzitással végezheti (állítható ellenállás), és ezt a többiek kívülről nem látják ? (vagyis senkit nem tart vissza az, hogy "a többiek biztos profik én meg majd ott bénázok". Egész testünkre hat, mivel a kerékpározás mozgásanyagát az órákon kiegészítjük a felsőtestet edző, karbantartó gyakorlatokkal, mint például karhajlítások, karemelések, a felsőtest izmait célzó egyéb gimnasztikai gyakorlatok.

Aerobikedzőként azt tanultam, hogy az egyik legfontosabb alapelv, szempont a harmóniára törekvés legyen a testedzés során. Ez a SpinRacingben kiválóan megvalósul. A felsőtest izmainak erősítése által könnyebben tudunk megfelelő testtartással mozogni, hatékonyabbá válik a légzésünk, könnyebben jutunk a megfelelő mennyiségű oxigénhez. Ez a tekerésnél kamatostul megtérül. A gerinc egészsége és persze az esztétika szempontjából is fontos, hogy megvalósuljon a harmóniára törekvés elve, vagyis lent-fent, elöl-hátul, alul-felül egyformán izmosak legyünk.

A tréning során mindvégig arra törekszünk, hogy edzésünk legyen hatékony, preventív (ne okozzon sérülést, egyéb ártalmakat, káros elváltozásokat), szórakoztató és gördülékeny. Fontos még a kontroll és a tudatosság, a kitűzött céljainknak megfelelő intenzitás, optimális esetben pulzusmérő segítségével. A motiváló zenével szoros kapcsolatban álló koreográfia és az edzői irányítás biztosítja, hogy tréningünk ne legyen monoton, és persze a fent leírt egyéb szempontok is megvalósuljanak.
Hogy eloszlassam a tévhiteket, a spinracing mozgásanyaghoz határozottan NEM tartoznak hozzá az olyan "mutatványok, mint a nyereg elé-, mögé ereszkedés, oldalra kidőlés, hátrafelé tekerés, az ülés leszerelése.

 

Szólj hozzá!

Címkék: edzés fitness spinning cross aerobic griff spinracing

A bejegyzés trackback címe:

https://griffsquash.blog.hu/api/trackback/id/tr812260049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása